søndag 4. mai 2008

RSS? Atom? Feeds?

RSS-leser? Atomleser? Lurer du på hva det er?

Har du epostadresse vet du sikkert hva nyhetsbrev er, og da vet vel godt hva spam er... For å motta nyheter er det vanlig å gi bort epostadressa, men det er risikabelt.

RSS- og Atom-feeds er et alternativ. De er ett alternativ fordi de gjør det samme, og du trenger egentelig ikke bry deg om hvem av de du bruker. De fleste feed-lesere tolker både RSS og Atom, så bruk den feed-leseren du synes er best. Søk på nettet etter "feed reader", eller bruk Google Reader. Den bruker jeg selv, og den fungerer veldig bra - men krever så langt jeg vet copy/paste i stedet for å klikke på feed-ikon. Fordelen med Google Reader er at feedene blir tilgjengelig for deg fra hvor som helst -og de blir ikke borte om harddisken krasjer.

Feeds. Hvordan?
Hvis hjemmesiden du besøker tilbyr feeds, dukker det opp et feed-ikon i addressefeltet på nettleseren (Nettleser = for eksempel Firefox, Opera, Safari ...og den hersens Internet Exploder. Explorer, mener jeg). Klikk på feedikonet for å legge det til i din feed-reader.


Ved å bruke feeds, slipper du å gi bort epostadrssen din, og når når du blir lei av å motta et feed kan du bare slette det fra lista di. Enkelt, greit og trygt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var oversiktlig og grei forklaring, takk for det!

V

Unknown sa...

Det var hyggelig å høre :)