tirsdag 3. juni 2008

Båtmesse i Sandefjord

Søndag 1. juni

Vi var en liten tur på båtmessa i Sandefjord. Vi hadde bare 90 minutter til rådighet, så det ble litt stress. Vi rakk innom Clipper 34 Sedan, som er den største 34-foteren jeg noen gang har sett. Båten må være en topp sommerbolig. Skulle vi hatt mototbåt - og om vi hadde penger nok hadde vi valget denne.

Vi var også innom Dufour 34, en båt som har blitt produsert noen år nå uten at den på noen måte ikke er helt moderne. Her er bare alt riktig. Skikkelig ratt, god cocpit, fin innredning og topp seilegenskaper. Den er relativt lett, ca 4500kg, så mulig den kan slite litt i stampesjø - på samme måte som båten vi har nå.

Etter Dufour'en gikk vi til Sunbeam 34. Denne var halve årsaken til at vi kjørte til Sandefjord. Kjempefin båt. Noe lavt lystall (1.16), men det sies at den seiler bra. Veldig dyr, men en drømmebåt. Rattet kunne vært noe større, det er det plass til, men ellers var alt riktig. Solide saker.


Fra Sunbeam 34 gikk turen til Delphia 40. Dette var en kjempebåt - på alle måter. 40 fot er svært! 12 meter lang, to store ratt, lekre linjer og et hav av plass. Det var bare ett aber med denne båten, og det var at gjester hadde tendens til å bli litt lenge - og det tviler jeg ikke på. Her kan 2-3 familer ha det fint sammen hele ferien.

Vi kom såvidt ombord i Hanse 320, men vi fikk dessverre ikke tatt noen god titt på denne. Parkeringa på bilen gikk ut, og vi måtte løpe tilbake til bilen. Vi rakk det akkureat, men det var heldigvis ingen parkeringsvakter å se uansett...

Nye Bavaria 31 Cruiser og Bavaria 40 Cruiser rakk vi ikke se.

På vei hjem var vi innom Plantasjen i Sandefjord og kjøpte en merkelig plante, og når vi kom hjem tok vi med oss spade og gikk en tur i skogen. Vi ville prøve å plante noen ville planter, men det ble ikke så bra... Så var det igang med plattingen igjen, men mer om det i neste post.

Ingen kommentarer: