onsdag 24. juni 2009

Kamera bestilt (23. juni)

Det er en stund siden vi har postet bilder i bloggene, og det er fordi det gamle IXUS digital v3-kameraet begynner å bli slitent. Det har holdt lenge tatt i betraktning den røffe behandlinen det har fått. Værst har det vært i båten hvor kameraet flere ganger har blitt dynket i saltvann, det har falt på dørket og fått diverse (ufrivillige) slag og spark i hektiske situasjoner.


Den gamle: Canon IXUS v3
Kameraet lever fremdeles, og det er faktisk batteritiden som er blitt dårlig. Sammenligenet med rimlige nye kamera så fant vi at tiden var inne for å investere i et nytt kamera istedet for å kjøpe nytt batteri. Oppstarttiden, seriebilder og begrensninger i film-opptak er andre årsaker til å reinvestere. IXUS v3 har 3 megapiksler som er mer enn nok for publisering på bloggen, og det holder til utskrift i 15x10 format. Oppløsningen er altså bra nok, men oppstart tid på ca 3 sekunder er lenge nok til at motivet er borte innen kameraet er klart til å ta bilder. IXUS v3 kan heller ikke ta seriebilder -noe jeg har savnet, men som ikke er absolutt krav til nytt kamera. Filmer i IXUS v3 har maks-lengde på 30 sekunder, og det er i korteste laget.


Det nye: Canon PowerShot A480
Vi har ikke fått det nye kameraet enda, men det ble bestilt i dag (tirsdag) hos Multicom. Valget falt på Canon PowerShot A480, da dette rimlige kameraet har alle kvalitetene vi ser etter i et kompaktkamera -bortsett fra en: Det er ikke veldig kompakt.

Tenkte først å oppgradere til ny IXUS da vi har vært veldig fornøyd med v3'n, men etter å ha skumlest noen debatter og tester fant vi at PowerShot A480 var mest kamera for pengene i budsjettklassen. Vurderte også andre merker enn Canon, men Canon var (tilsynelatende) overlegen i denne prisgruppen. Jeg liker egentelig best Nikon, men de leverer ikke like bra kvalitet i sine kompaktkamera som de gjør med speilrefleks. Leste noen tester photographyblog.com, og det var denne testen som overbeviste meg.

Noen hovedpunkter:
* Inntil 15 sekunder lukkertid
* Makro med nærgrense 1 cm
* 0,8 bilder pr. sekund
* Filmlengde: Inntil 1 time eller max 4GB
* Autofokuslås
* Bildestbilisator har det ikke

Ingen kommentarer: