torsdag 29. juli 2010

All we need

Sol og vann

Sol, Sollys
Alle kroppens celler er mottakelige for D-vitamin. D-vitamin påvirker bl.a. 16 krefttyper, tuberkulose og diabetes. Sollys er antibiotika og det påvirker humøret positivt.
:-)

Når sollys treffer hud omdannes det til vitamin D3 som tas opp i blodet, og kroppen kan jobbe med det. Skal du ta D-vitamin erstatning så ta D3, for da vet kroppen hva det skal gjøre med det. Vitamin D2 funker, men i veldig liten grad sammenlignet med D3.

Erstatning for D-vitamin må imidlertid tas i STORE doser. Lovlige doser i Norge er så små at de ikke har noe virkning. Bortkasta penger. Kjøp i Sverige, Ta solarium eller vær en 10-15 minutter i sola hver dag. I shorts eller bikini. Eksponér hele kroppen for sola. Da opptar kroppen 10.000 til 15.000 IE (internasjonale enheter), det er en dose stor nok til å ha positiv effekt.

Når du skal være i sola: Glem all propaganda og tenk logisk.
Opphold deg i sola midt på dagen. Ikke om morgenen, ikke om kvelden, men midt på dagen. Hvorfor? For å oppta de riktige UV-strålene!

Forklaring:
Vi har tre typer UV-stråler. UVA, UVB og UVC.

* UVC stoppes av ozonlaget.
* UVA gjør deg rynkete og forårsaker kreft.
* UVB er strålene som omdannes til D-vitaminer.

Solas vinkel mot atmosfæren om morgenen og om kvelden lar UVA slippe gjennom mens UVB reflekteres ut igjen i verdensrommet. Dette har med atmosfærens brytningsindex å gjøre.
Midt på dagen, når sola står høyt på himmelen slipper både UVA og UVB gjennom, men de positive egenskapene til UVB vinner over de negative egenskapene til UVA!
Solkrem blokkerer UVB og glass/vinduer blokkerer UVB, men de begge slipper gjennom UVA - og det er strålene du IKKE vil ha. Derfor er det ikke bra å sole seg bak et vindu, og derfor bør du unngå å bruke solkrem. Skal du oppholde deg lengre tid i sola, så bruk likevel solkrem. Den beskytter mot forbrenning.

REDIGERT: Det er kanskje ikke atmosfærens brytningsindeks som stopper UVB-stråling. Istedet kan årsaken være at atmosfæren er tykkere om UV-stålene treffer den på skrå, og fordi atmosfæren bremser høyere frekvenser slipper den lettere gjennom UVA enn UVB og UVC. Dette er fysikk for spesielt interesserte, men prinsippet om å være i sola midt på dagen for å motta de gode UV-strålene er det samme.

Etter hvert som huden blir mørkere, eller om du er født med mørk hud, må du være lenger i sola for å oppta samme mengde D-vitamin. 10-15 minutter gjelder hvit hud. I stedet for å telle minutter du oppholder deg i sola kan du sole deg til du begynner å bli litt rød. Da har du fått dosen din.

Denne videoen ble jeg oppmerksom på i bloggen Aspergman.com, som er en av mine favorittblogger.




H20. Vann
Vann har antibiotisk virkning.
I tillegg til dét, har det endel uforklarlige egenskaper.
Vann er det eneste stoffet på Jorden som kan være både flytende, gass og fast stoff, og det eneste stoffet som utvider seg når det kjøles ned.
Og det er mer: Vann er brennbart. For at et stoff skal brenne må det inneholde en viss menge vann.
For eksempel bensin inneholder vann. Fjern vannet fra bensin, og bensinen har ikke lenger egenskapen til brenne.
Noen har framsatt teorien om at vann reagerer på følelser og lyder. Det er også en tanke at vann kan huske alt det kommer i kontakt med
Drikk vann mens du ser filmen, og bedøm selv:


Water - The Great Mystery from Ritchy Niburu on Vimeo.

2 kommentarer:

Arvid sa...

Takker for denne! Selv om jeg kjenner filmen ang D3 fra før, var det svært nyttig å få din innledning i ord. Jeg ble minnet på ting jeg hadde glemt, og fikk også forklaring på ting jeg ikke hadde forstått!
Filmen om vann har jeg såvidt startet på, men den virker svært god og interessant.
Er det OK at jeg lager en egen post hvor jeg kort og godt henviser til ditt innlegg her?

Unknown sa...

Selvfølgelig er det ok!