tirsdag 6. januar 2009

Oppussing av soverom

Nå har vi endelig fått et nytt prosjekt å skrive om!

Soverommet skal pusses opp, men det må rives ned før vi vet hvordan det nye rommet kan bli. Vi begynte med å rive ned spon(?)-platene på veggen, og under var det det panel. Panelet var ikke pent, så det må enten byttes eller kles utenpå. Vi kommer nok til å gå for det siste. Da spørs det om vi skal ha flate veggplater eller typen som ser ut som panel. De flate vil nok gjøre rommet roligere/lunere og at det ser litt større ut, men panel vil nok gjøre det kosligere og få frem den gamle stilen -som passer til det over 100 år gamle huset. Tips og meninger er velkommen!

Gulvet er tømret og kledd med diverse plater og vegg til vegg-teppe. Teppet og platene skal bort, og gulvet skal slipes. Vi har ikke bestemt oss for om gulvet skal males eller beises og vokses. Å lakke det har vi ikke lyst til. Det er nok mest praktisk med lakk, men det er ikke det vi vil ha.

Vinduet skal få være som det er, men dører som er vanskelig å lukke må fikses. Har veldig lyst på nye dører, men et sted må budsjettgrensen gå.

Taket blir nok (ikke) spesielt morsomt. Det er mye som må pusses ned, sprekker må sparkles og vi må finne en løsning så det ikke drypper vann i senga ved kombinasjonen nordavind og regnvær.

Huset bør egentelig kles med ny takstein, men den steinen som er nå må nok holde hvertfall et par år til.





Håper på masse tilbakemelding fra deg som leser dette!
Hva ville du gjort hvis soverommet ditt skal pusses opp?

Ingen kommentarer: