tirsdag 27. januar 2009

Ferdig med gulvet

Gulvet er slipet og hele leiligheten er nedstøvet.

Slipte først med gulvsliper, men gulvet var så ujevnt at det ble mange merker i det. Ble ikke skikkelig fint. Vi bestemte oss derfor for en mørk farge på gulvet for at merkene skulle bli så usynlig som mulig. Kjøpte beis og lakk på Fargerike, men da vi kom hjem slipte vi en gang til med eksentersliper, og gulvet ble helt glatt. Da ombestemte vi oss med fargen, og kjøpte ny beis i fargen "perle/pearl". Både lakk og beis er vannbasert og av merket treStjerner. Vi beiset to strøk. Da fikk gulvet et gråskjær, men strukturen i treverket er fremdeles godt synlig. Første laget med lakk var silkematt, og deretter tre lag med halvblank.

Hva lærte vi?
Vi brukte rulle til å beise med, og vi beiset ca to rullebredder av gangen. Vet å dra et tøystykke forsiktig over det nymalte området ble rullemaligen seende ut som penselstrøk. Det gikk veldig fort, og hvert strøk på ca 9m2 tok ca 5-10 minutter.
Vi brukte også rulle for til lakken, og vet å bruke tynne strøk var det ikke nødvendig å tørke av lakk. Det var 12 timer mellom hvert strøk.

Etter første strøket med lakk var det fremdeles umulig å moppe gulvet. Moppen bråstoppet. Etter to lag lakk var det bedre, men den bråstoppet av og til. Med tre lag lakk skled moppen som på en nybonet gulv...

Vi kommer til å legge på et eller to lag til med lakk når vi er ferdig med veggene for å skjule evt. riper i gulvet fra verktøy o.l.. To lag er nok ikke nødvendig, men en boks lakk på 1 liter er nok til to strøk.

Ingen kommentarer: